sábado, 7 de diciembre de 2013

Article d'opinió

Per a la classe de Comunicació Escrita, Oral i Digital vem haver d'escriure un article d'opinó de temàtica lliure. El tema que vaig escollir és el dret al matrimoni homosexual, ja que actualment hi ha hagut aconteciments al voltant d'aquest nucli mediàtic. En la banda d'aconteciments a favor, s'ha legalitzat el matrimoni entre dues persones del mateix sexe a l'estat de Nova Jersey als EUA el passat novembre. En canvi, també hi ha hagut casos en contra el matrimoni homosexual, com la llei homofòbica a Rússia.
Personalment crec que tothom té el mateix dret davant de la llei, i aquesta ha de ser justa per a tothom. L'AMOR NO TÉ SEXE!

A continuació us deixo el meu article d'opinió. Que n'en creieu? Esteu a favor? En contra? 


Matrimoni homosexual: l’amor no té sexe

Algú ven bé em podria definir què és el terme anomenat amor? Un sentiment? Una acció? Una mentida?
El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix amor com a “inclinació o afecció viva envers una persona o cosa”. En cap moment diu afecció envers una persona del sexe oposat, doncs la meva pregunta és: el matrimoni no és la unió de dues persones que s’estimen?
Tots tenim germanes, amics, cosins, tietes, pares, mares que davant la llei són iguals que nosaltres i ambdós tenim el mateix dret d’estar amb qui vulguem, això si, sempre i quan les tendències sexuals no surtin de l’esquema dogmatitzat per la societat en la qual vivim.
Actualment existeixen lleis que penalitzen el matrimoni entre dues persones del mateix sexe amb una pena de presó, com seria el cas del Marroc, d’Egipte, d’Uganda, de Kènia, de Turkmenistan o de Kazajistan. Hi ha països com Tailàndia, el Pakistan, Tanzània o Sierra Lleona que castiguen el matrimoni homosexual amb la pena de cadena perpètua. També hi ha països que penen la unió entre dos homes o dues dones amb la mort, com seria el cas del Sudan, de Mauritània, de Nigèria, d’Aràbia Saudí o del Iemen.
A quin punt ha arribat la raça humana a ple segle XXI que, a causa de la imposició d’una religió o una cultura sobre una societat, arravaten vides de persones innocents que solament volen expressar el que senten. L’amor no té sexe. El que hem de fer els ciutadans que vivim en una societat desenvolupada, que fomenta el matrimoni homosexual, és unir forces envers els poders o tabús que hi ha actualment, per així crear un món on l’amor no tingui etiquetes i sigui lliure. Companys, tot està per fer i tot és possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario