jueves, 7 de enero de 2016

Organitzem-nos!

- Ràpid afanya't que arribem tard!
+ Ja vaig, ja vaig! Un moment que haig d'ordenar això.
- Va deixa-ho per a després que ara no tenim temps!

Quantes vegades hem escoltat aquestes paraules? Quantes vegades hem ajornat una cosa que havíem de fer per més tard? Quantes vegades hem deixat "tot pel mig" i després no ho hem organitzat?

La resposta és MOLTES.

En el món 2.0 passa una cosa semblant. Quan estem navegant per Internet, descobrim una pàgina web interessant i la volem guardar. Què acostumem a fer? Afegir-la a la nostra llista de Preferits. Amb el pas del temps, en aquest apartat de Preferits aconseguim tenir un munt d'adreces web desordenades.

Què podem fer per tenir totes les pàgines web que ens interessen organitzades amb un patró determinat i accessibles en qualsevol moment?

Tinc la solució. Us presento a SYMBALOO


Symbaloo és un escriptori online al que podem tenir accés des de qualsevol ordinador, smartphone o tauleta amb connexió a Internet. Per aconseguir un tauler de Symbaloo, has de crear-te un compte personal gratuïtament. Aquesta eina 2.0 és molt útil per tenir organitzades totes les pàgines web o URLs que ens interessin en un tauler, de manera molt visual i atractiva. 

Jo també he creat un Symbaloo per organitzar totes les adreces web que utilitzo freqüentment, i la veritat és que valoro aquesta eina molt positivament. El fet que pugui accedir en qualsevol moment des de qualsevol ordinador és de gran ajuda, ja que la llista de Preferits que anteriorment he esmenat només es guarda en el teu PC.

El meu tauler està organitzat per temàtiques. Per fer-ho més visual, cada temàtica té un color.


El conjunt de blocs de color blau estan relacionats amb les xarxes socials que visito habitualment: Facebook, Twitter, el meu blog, Youtube, Pinterest i Instagram.

El conjunt de blocs de color verd estan relacionats amb les eines 2.0 que utilitzo de reforç a l'hora de redactar: Softcatlà, Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, Diccionaris en català, Diccionario Real Academia Española, Citation Machine, Spellchecker i Word Reference.

El conjunt de blocs de color taronja estan relacionats amb aplicacions de treball interactiu i de missatgeria online: Google Drive, Gmail i Concepboard.

I finalment, el bloc de color rosa és d'interessos diversos. En aquest cas, és un blog on ofereixen dinàmiques d'educació emocional que vaig trobar molt interessants.

A què esperes a tenir-ne un?

A continuació us deixo un tutorial de com crear un tauler Symbaloo 
i l'adreça de la pàgina web.




I fins aquí la publicació d'avui, fins a la pròxima!

AINHOA

No hay comentarios:

Publicar un comentario